Bonjour,
comment pouvons-nous vous aider ?

Kan ik als zelfstandige hulp en begeleiding vragen voor mentaal welzijn?

Liantis biedt hulp en begeleiding rond mentaal welzijn voor elke zelfstandige die is aangesloten bij Liantis sociaal verzekeringsfonds. Je statuut als zelfstandige (hoofdberoep, bijberoep, meewerkend echtgenoot, student-zelfstandige,…) speelt geen rol.

Wat zijn de voorwaarden voor hulp en begeleiding rond mentaal welzijn?

Je bent aangesloten bij Liantis sociaal verzekeringsfonds en je hebt een gevorderde kennis (B-niveau) van één van de landstalen (Nederlands, Frans of Duits) of Engels.

Is de hulp en begeleiding rond mentaal welzijn voor zelfstandige, gratis?

Ja. Ben je aangesloten bij Liantis sociaal verzekeringsfonds, dan kan je zonder bijkomende bijdrage eerste hulp en begeleiding vragen bij een preventieadviseur psychosociale aspecten (PAPSY) via je klantenadviseur. De preventieadviseur zal tijdens een intake samen met jou een actieplan opstellen met concrete verbeterpunten als eerste hulp bij stress voor jou als zelfstandige. De adviseur volgt je gedurende de volgende 6 maand verder op vanop afstand en helpt je om de verbeteracties toe te passen in de praktijk.

Heb je echter nood aan specifieke, individuele coaching op maat van je eigen thuis- en/of werksituatie, dan kan je, mits een eigen kleine bijdrage, beroep doen op je eigen ondernemerscoach van Liantis consult.

En als je geconfronteerd wordt met financiële problemen, kunnen we je in contact brengen met een adviseur van Dyzo.

 

Kan ik als zelfstandige ook beroep doen op financieel advies ?

Ja. Onze partner Dyzo biedt gratis financieel advies en begeleiding aan zelfstandigen in moeilijkheden. De klantenadviseur kan je doorverwijzen hiervoor.

Heb je als zelfstandige niet alleen nood aan financieel advies maar vooral ook nood aan ondersteuning en begeleiding voor je mentaal welzijn? De preventieadviseur van Liantis werkt een traject op maat uit voor je.

Retour