Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Kunnen mijn medewerkers hun fietsdagen registreren?

Via My Liantis Employee Self Service laat je je medewerkers, naast afwezigheden, extra uren en thuiswerk ook hun fietsdagen registreren.

 

Activeer fietsdagen voor je medewerkers

  • Ga naar de Kalender. Je vindt dit terug onder het thema ‘Medewerkers’ op My Liantis
  • Kies in het menu voor 'Instellingen' en ga naar het tabblad ‘Algemeen’.
  • Activeer fietsdagen: je medewerkers, met recht op een fietsvergoeding voor hun verplaatsing van en naar het werk, kunnen hun fietsdagen nu registreren via hun kalender. 

Fietsdagen registreren

Lees hier hoe medewerkers hun fietsdagen registreren.

Als leidinggevende of beheerder kun je op dezelfde manier fietsdagen registreren als je medewerkers. Selecteer een medewerker in de teamkalender om de persoonlijke kalenderview te openen en klik op de dag waarvoor je een fietsvergoeding wenst aan te vragen.

 

Uitbetaling fietsvergoeding

Het aantal geregistreerde fietsdagen vind je terug in 'Prestaties doosturen'. Onder de kalender van de medewerker zie je het aantal fietsdagen, alsook in het overzicht van de bijkomende voordelen. 

Je kunt het aantal fietsdagen niet wijzigen in 'Prestaties doosturen', enkel via de kalender waar ze werden ingegeven.

 

Enkel de medewerkers voor wie de code 2240 als bijkomend voordeel staat ingesteld, kunnen een fietsvergoeding registreren. Indien je deze code niet terug vindt in het overzicht van bijkomende voordelen, dan is er momenteel nog geen recht op een fietsvergoeding. Neem contact op met je klantenadviseur om het recht op een fietsvergoeding toe te kennen aan de medewerker.

 

De fietsvergoeding wordt op het einde van de maand, samen met het loon, uitbetaald. Het aantal geregistreerde fietsdagen wordt vermeld op de loonbrief.

 

 

In een notendop

  • Op My Liantis kan je via Medewerkers>Kalender>Instellingen>Algemeen de registratie van fietsdagen activeren voor je medewerkers.
  • Enkel medewerkers met recht op een fietsvergoeding voor hun verplaatsing van en naar het werk, kunnen hun fietsdagen registreren in Kalender. 
  • Het aantal geregistreerde fietsdagen vind je als beheerder terug in 'Prestaties doosturen'. 
  • De fietsvergoeding wordt samen met het loon uitbetaald.

 

 

Terug