Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Hoe kan ik als zelfstandige een afbetalingsplan aanvragen?

Lukt het niet om de bijdragen op tijd te betalen? Dan kan je een afbetalingsplan krijgen met een maximale looptijd van twaalf maanden. Neem hiervoor contact op met je persoonlijke klantenadviseur.

Hou rekening met enkele voorwaarden:

  • een voorschot van 20% van het verschuldigde bedrag moet worden betaald voordat het betalingsplan van start gaat.
  • de rest van de schuld kan dan worden opgenomen in een betalingsplan, vastgesteld over maximaal 12 maandelijkse betalingen.
  • De lopende kwartalen moeten naast het afbetalingsplan ook nog steeds op tijd betaald worden, zo niet wordt het afbetalingsplan ingetrokken

Hou er ook rekening mee dat de wettelijke verhogingen van 3% per kwartaal en 7% per nieuw kalenderjaar wegens laattijdige betaling verder blijven oplopen tijdens het afbetalingsplan. De laatste afbetaling zal dus hoger liggen dan het normale maandelijkse bedrag.
Lees hier alle info over de wettelijke verhogingen. Hier vindt je ook interessante informatie over de aanvraag tot kwijtschelding van de verhogingen, die kan ingediend worden nadat het afbetalingsplan volledig vereffend is.

Stelde je een afbetalingsplan op dat hieraan voldoet, stuur dit voorstel dan rechtstreeks door naar je klantenadviseur. Je vindt de gegevens van je contactpersoon terug op My Liantis onder het thema 'Contact' of op je vervaldagbericht. 

Terug