Hoe kan ik als medewerker zelf een ziekte registreren?

Via Lia kun je zelf je ziektedagen registreren en bijhorend attest opladen.

Ziekte registreren

Scan allereerst je ziektebriefje (of doktersattest) in en bewaar dit.
Klik in je kalender op de eerste dag van je afwezigheid wegens ziekte en kies voor + Toevoegen bij afwezigheden. Selecteer het type "Ziekte" en voeg ook de voorziene einddatum toe.

Ziektebriefje opladen

Via de tegel "Bestand toevoegen" kun je je bijhorend attest dat je eerder opgeslagen hebt, opladen. Eenmaal alles ingevuld en het document opgeladen, klik je op "Bewaren"