Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Hoe registreer je een arbeidsongeval via My Liantis?

Via My Liantis word je als werkgever begeleid en ondersteund bij de registratie van een arbeidsongeval. 

Ben je aangesloten bij Liantis Sociaal Secretariaat of Liantis Preventie en Welzijn?

Dan kunnen wij jou - als gebruiker van My Liantis - begeleiden en ondersteunen bij de registratie van een arbeidsongeval en helpen we om

  • de administratie van de aangifte te vereenvoudigen en
  • een overzicht te geven van wat er allemaal moet gebeuren wanneer je te maken hebt met een arbeidsongeval.

Je kan de online registratie van een arbeidsongeval starten via de medewerkerslijst en de 3 puntjes naast de naam van de desbetreffende medewerker. 
 

Je kunt er kiezen om:

  • de registratie geheel of gedeeltelijk te vervolledigen (de informatie waarover Liantis beschikt, wordt automatisch ingevuld).
  • de registratie onmiddellijk af te ronden en alle documenten via mail te ontvangen, ingevuld met de informatie die we kennen.

Op het einde van de registratie ontvang je een bevestigingsmail en beschik je over:

  • een ingevulde of verder aan te vullen aangifte voor de verzekeringsmaatschappij;
  • de GDPR-toestemming voor de verzekeringsmaatschappij (noodzakelijk voor de verzekeringsmaatschappij om de aangifte te mogen verwerken);
  • indien gewenst een nog in te vullen medisch attest;
  • een overzicht van wat Liantis voor jou nog zal doen en wat er nog van jou als werkgever wordt verwacht.

Ben je aangesloten bij Liantis preventie en welzijn, dan kan je ook het document "Wat moet ik doen bij een arbeidsongeval?" raadplegen om je te helpen bij het invullen van bepaalde gegevens. Je kan dit document zoeken en downloaden in de "Preventiedocumenten" via “Mijn welzijn op het werk” in My Liantis.

Ben je nog geen klant bij Liantis Sociaal Secretariaat of Liantis Preventie en Welzijn?

Geen nood, via deze link kan je je wens om klant te worden doorgeven. Zo kunnen we jou in het vervolg nóg beter begeleiden bij een arbeidsongeval.

Heb je nog geen arbeidsongevallenverzekering via Liantis? Liantis is jouw compagnon de route bij de registratie, aangifte en afhandeling van een arbeidsongeval. Op die manier staan we schouder aan schouder en nemen wij jouw zorgen op ons voor een correcte aangifte en vlotte afhandeling voor jezelf en je medewerker. Overweeg je de overstap naar Liantis voor je arbeidsongevallen verzekering en wil je meer weten? Contacteer ons vrijblijvend via het online formulier.

Extra informatie over arbeidsongevallen en wat er zoal moet gebeuren, vind je intussen ook al terug op de website van Liantis:

Terug