Wat vind ik terug in Mijn sociaal statuut?

Als je als zelfstandige bent aangesloten bij het Liantis sociaal verzekeringsfonds, dan kan je alle gegevens en documenten in verband met je sociaal statuut consulteren op My Liantis in de applicatie Mijn sociaal statuut. 

Heb je nog geen account? Log de eerste keer in met itsme of eID. Daarna kan je een gebruikersnaam en een wachtwoord instellen, waarmee je vervolgens toegang krijgt. 

Waar vind ik Mijn sociaal statuut terug?

Je kan de applicatie raadplegen op My Liantis, in je persoonlijke invalshoek (Je herkent de invalshoek aan het icoontje van een mannetje bovenaan links). Je vindt de applicatie Mijn sociaal statuut terug onder het thema Mijn sociaal statuut. 


Wat vind ik terug op Mijn sociaal statuut?

Mijn dashboard

Op Mijn dashboard krijg je een algemeen overzicht te zien van je openstaand saldo over de verschillende jaren en kwartalen heen.  Als je openstaande sociale bijdragen hebt,  kan je deze eenvoudig en snel online betalen door op de betaalknop onder het bedrag te klikken. 

Mijn profiel

Onder het tabblad Mijn profiel kan je jouw gegevens terugvinden en aanpassen: 

  •  Je loopbaan: Ben je zelfstandig in bij-of hoofdberoep? Hier kan je een aanvraag indienen om je statuut aan te passen of stop te zetten.

  •   Contactgegevens: Hier vind je je officieel adres alsook het correspondentieadres adres terug. Deze kan je online niet aanpassen. Hiervoor neem je best contact op met je klantenadviseur. Je kan er wel je telefoonnummer en e-mailadres toevoegen. 

  •  Je kan de gegevens van je accountant en jouw voorkeuren in verband met rekeningnummer, domiciliëring en terugbetalingen terugvinden. 

 Documenten

Op Mijn sociaal statuut kan je verschillende documenten terugvinden onder het tabblad Mijn documenten.

Eerst en vooral kan je de facturen van de sociale bijdragen consulteren. Deze vind je terug onder de knop Facturen. Vind je de facturen van de vorige jaren niet terug? Klik je met je muis op het jaartal bovenaan de tabel en kies het jaartal dat je nodig hebt. 

Daarnaast kan je jouw fiscale attesten raadplegen die je terugvindt onder Fiscale attesten, waaronder het attest van je sociale bijdragen en aanvullend pensioen.

Je kan er ook je loopbaanattest downloaden. Dit attest kan je voorleggen als bewijs van inschrijving als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. 


Mijn betalingen

Onder Mijn betalingen krijg je een volledig overzicht te zien van de reeds uitgevoerde betalingen. Je kan er nagaan welk bedrag werd overgeschreven, vanop welke rekening en op welke datum. 


In een notendop

  • De applicatie Mijn sociaal statuut vind je terug op My Liantis onder Thema's aan de linkerkant.
  • Je kan er handige informatie terugvinden zoals het overzicht van je sociale bijdragen, je openstaand saldo, attesten en meer.