Waar vind ik mijn documenten terug?

Op My Liantis vind je onder Documenten alle documenten terug in verband met je sociale bijdragen, facturen, loonberekeningen, etc. 

Ontvangen documenten 

Onder Ontvangen documenten kan je alle documenten en bestanden raadplegen die het Liantis sociaal secretariaat voor jou opgemaakt heeft. 

Via uitgebreid zoeken kan je per documenttype heel wat zaken terugvinden, waaronder: 

- Facturen

- Aangiftes

- Aanmaningen

- Loonoverzichten

- Fiche 281.10, 281.11, etc.

- Vakantieattesten

-  Sociale balans

Documenten aanvragen

Vind je het document dat je zoekt niet terug in Ontvangen documenten? In de applicatie Documenten aanvragen kan je juridische en boekhoudkundige documenten opvragen bij het Liantis sociaal secretariaat. 

Je kan er heel wat attesten en vooropgestelde contracten aanvragen, waaronder: 

- Arbeidsreglementen

- Attesten (woon-werk, maaltijdcheques, fietsvergoeding, ...)

- Arbeidscontracten

- Bijlagen arbeidscontracten 

- Looncomponenten

Eens je de Documenten hebt aangevraagd, zal je deze terugvinden in Ontvangen documenten. 

Payroll-rapporten

Via deze toepassing kan je rapporten opmaken op basis van gekende loon- en personeelsgegevens. Je vindt er uiteraard de traditionele rapporten, zoals:

- Personeelslijsten

- Effectieven

- Loongegevens en loonresultaten

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om beleidsinformatie te visualiseren. Zo kan je bepaalde rapporten in grafiekvorm opvragen.

Fiscale attesten

Via deze toepassing open je de applicatie Liantis sociaal statuut. Je vindt er een overzicht van de beschikbare fiscale attesten van het sociaal verzekeringsfonds Liantis en het vrij aanvullend pensioen Liantis. Vervolgens klik je het attest aan om het downloaden te starten.

Preventierapporten

Via de toepassing Preventierapporten maak je rapporten op over het welzijnsbeleid van jouw onderneming of organisatie. Preventierapporten was vroeger gekend als Provikmo Rapporten.

Aanrekeningen

Onder documenten vind je ook een  overzicht van jouw openstaande rekeningen terug. Als je een openstaande rekening hebt, zal je een gekleurd vierkantje te zien krijgen met daarin het aantal openstaande rekeningen.

Je kan ze hier ook meteen online betalen door de aanrekening aan te klikken en te kiezen voor Online betalen. Eens de betaling verwerkt is, verdwijnt de betaalde aanrekening uit het overzicht (dit kan twee werkdagen duren). 

Help, ik krijg het thema Documenten niet te zien 

Krijg je het thema Documenten of één van de bovenstaande tegels niet te zien, 

Controleer eerst even of je in de juiste invalshoek zit. Links bovenaan de My Liantis-pagina zie je het icoon van een mannetje en/of een gebouw/en of een portefeuille. Afhankelijk van de invalshoek waarin je Documenten bekijkt, kan je meer of minder toegangen hebben. 

Vind je nog steeds niet terug wat je zoekt? Neem contact op met je klantenadviseur of stuur My Liantis Support een mailtje via de Help-knop. 

 

In een notendop

  • Onder Documenten vind je per invalshoek alle nodige documenten terug. 
  • Vind je niet terug wat je zoekt in Ontvangen documenten? Vraag je document aan via Documenten aanvragen .
  • Heb je geen toegang tot Documenten? Neem contact op met je klantenadviseur of My Liantis support een mailtje via de Help-knop.