Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Ben ik verplicht om voor extra beschermingen te kiezen bij het oprichten van mijn zaak?

Ondernemen is risico’s nemen. Als zelfstandige is het daarom aangewezen om voor de nodige verzekeringen te zorgen. Sommige verzekeringen – zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering – zijn verplicht voor bepaalde beroepen. Andere zijn dat niet, maar zijn wel zeker het overwegen waard.
Liantis biedt je alvast enkele mogelijke extra beschermingen aan:

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt onopzettelijke schade die veroorzaakt is door een contractuele of door een beroepsfout. Vooral mensen met een intellectueel of een medisch beroep hebben belang bij zo’n verzekering. Denk maar aan notarissen, accountants, verzekeringsmakelaars, it-specialisten, dokters, kinesisten, vroedvrouwen, etc.

 

Gewaarborgd inkomen

De verzekering gewaarborgd inkomen geeft je de mogelijkheid je te beschermen tegen inkomensverlies bij ziekte of tijdens de revalidatie van een ongeval. Je ontvangt dan een extra maandelijks vervangingsinkomen, bovenop de eventuele uitkering die je via je ziekenfonds opstrijkt.

De premies voor je verzekering gewaarborgd inkomen kan je bovendien voor de volle 100% aftrekken van je belastbaar inkomen, wat het fiscaal erg aantrekkelijk maakt. Daarnaast geniet je van een maandelijkse rente.

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Je kan je pensioen optimaliseren door te kiezen voor Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Met een VAPZ kunnen zelfstandigen hun wettelijk pensioen aanvullen op een manier die fiscaal en sociaal heel aantrekkelijk is. Een Sociaal VAPZ biedt daarbovenop extra bescherming bij arbeidsongeschiktheid of ernstige ziekte. En bij de geboorte van een kind voorzien we in een moederschapsuitkering.

Terug