Waar vind ik mijn ondernemingsnummer terug?

Ben je op zoek naar jouw ondernemingsnummer?  Je kan deze terugvinden onder Mijn zaak beheren. Daar klik je op Kruispuntbank ondernemingen.

Waar vind ik mijn ondernemingsnummer terug?

Om jouw ondernemingsnummer op te zoeken, navigeer je naar Mijn zaak beheren. Je klikt op de tegel Kruispuntbank Ondernemingen. De kruispuntbank is een elektronische databank die alle identificatiegegevens van ondernemers en bedrijven opslaat die in België gevestigd en/of geregistreerd zijn.

In het nieuwe tabblad kan je het bedrijf opzoeken op 2 manieren. Eerst en vooral is er de mogelijkheid om op ondernemingsnummer te zoeken maar daarnaast kan je ook zoeken op zoekwoorden, postcode, gemeente en type. Als je daarna op zoek klikt, krijg je alle resultaten in een tabel te zien. In deze tabel vind je ook het ondernemingsnummer van het bedrijf terug.

Waarom vind ik mijn ondernemingsnummer niet terug?

Het ondernemingsnummer zal pas in de Kruispuntbank opgenomen worden, wanneer de aanvraag helemaal afgerond is. Als je dus onlangs een verzoek hebt ingediend en je vindt het ondernemingsnummer nog niet terug, dan wil dit hoogstwaarschijnlijk zeggen dat de aanvraag nog in behandeling is.

Wat kan ik nog doen op de pagina van het ondernemingsloket?

Op het online ondernemingsloket kan je niet alleen je ondernemingsnummer terugvinden. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Op het ondernemingsloket kan je ook jouw dossier beheren: een nieuw dossier opstarten, wijzigingen aanbrengen, je onderneming stopzetten, aansluiten bij het sociaal verzekeringsfonds,...

In een notendop

• Je kan je ondernemingsnummer terugvinden bij Mijn zaak beheren > Kruispuntbank Ondernemingen.
  • Je kan zoeken op ondernemingsnummer of zoekwoord, postcode, gemeente, type.
  • Op het online ondernemingsloket kan je jouw dossier beheren.