Waar vind ik mijn ondernemingsnummer terug?

Volgen

Ben je op zoek naar jouw ondernemingsnummer, dan kan je deze terugvinden onder Mijn zaak beheren. Daar klik je op Kruispuntbank ondernemingen.

Waar vind ik mijn ondernemingsnummer terug?

Als je je ondernemingsnummer wil terugvinden, navigeer je naar Mijn zaak beheren. Je klikt op de tegel Kruispuntbank Ondernemingen. De kruispuntbank is een elektronische databank die alle identificatiegegevens van ondernemers en bedrijven opslaat die in België gevestigd of geregistreerd zijn.

In het nieuwe tablad kan je het bedrijf opzoeken op 2 manieren. Eerst en vooral is er de mogelijkheid om op ondernemingsnummer te zoeken maar daarnaast kan je ook zoeken op zoekwoorden, postcode, gemeente en type. Als je daarna op zoek klikt, krijg je alle resultaten in een tabel te zien. In deze tabel vind je ook het ondernemingsnummer van het bedrijf terug.

Waarom vind ik mijn ondernemingsnummer niet terug?

Het ondernemingsnummer zal pas in de Kruispuntbank opgenomen zijn als de aanvraag helemaal afgerond is. Dus als je onlangs een verzoek hebt ingediend en je het ondernemingsnummer niet terugvindt, wil dit hoogstwaarschijnlijk zeggen dat de aanvraag nog in behandeling is.

Wat kan ik nog doen op de pagina van het ondernemingsloket?

Op het ondernemingsloket kan je niet enkel je ondernemingsnummer terugvinden. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Op het ondernemingsloket kan je ook jouw dossier beheren: een nieuw dossier opstarten, wijzigingen aanbrengen, stopzetten van de onderneming, aansluiting sociaal verzekeringsfonds...

In een notendop

• Je kan je ondernemingsnummer terugvinden bij Mijn zaak beheren > Kruispuntbank Ondernemingen.
  • Je kan zoeken op ondernemingsnummer of zoekwoord, postcode, gemeente, type.
  • Op het ondernemingsloket kan je jouw dossier beheren.