Welke vergunningen heb ik nodig voor mijn zaak?

Wanneer je een zaak wil starten heb je de nodige vergunningen nodig. Vergunningen kunnen optioneel zijn maar sommigen zijn zelfs verplicht om je zaak te mogen starten. Welke je precies nodig hebt, hangt uiteraard af van je plannen. Ga je bijvoorbeeld met voeding aan de slag, dan zal je niet kunnen ontsnappen aan een eetwarenvergunning. Door een vergunning uit te reiken controleert de overheid of jij die activiteit wel uitvoert zoals het hoort.

Op basis van je geselecteerde activiteiten beveelt Liantis al enkele vergunningen voor jou aan. Je bent hierbij niet verplicht de vergunningen te nemen. Twijfel je of je alle verplichte vergunningen hebt? Onze klantenadviseurs kijken het opstartformulier persoonlijk na. Als ze merken dat een verplichte vergunning ontbreekt, zullen ze met jou contact opnemen. Je kan ook steeds informeren bij jouw gemeente  of bij je beroepsvereniging of federatie welke extra vergunningen nuttig kunnen zijn voor jouw zaak.

*De beroepskaart is een specifiek geval. Deze is niet gebonden aan je activiteit, maar aan je nationaliteit. Je hebt zo’n kaart nodig wanneer je een eigen zaak wil beginnen in ons land, terwijl je geen recht hebt op een onbeperkt verblijf.