Hoe gaat het Corona Overbruggingsrecht in zijn werk?

Bij de start van de coronacrisis moest de overheid in allerijl een pakket steunmaatregelen voorzien. Omdat de crisis langer aansleept dan verwacht, werden de bestaande steunmaatregelen tegen het licht gehouden. Wie het moeilijk heeft door de coronacrisis, kan op steun blijven rekenen.

Hier vind je steeds een duidelijk en up-to-date overzicht van de steunmaatregelen.

Hoe vraag je de overbruggings-uitkering aan?

Je vraagt de overbruggings-uitkering aan via Mijn sociaal statuut.

Hieronder tonen we je in enkele stappen hoe je eenvoudig zelf de overbruggingsuitkering aanvraagt.

1. Log in met je gebruikersnaam en paswoord op het online platform My Liantis.
    Opgepast: Meld je je voor de eerste keer aan? Dan vragen we je om in te loggen met je eID of de smartphone-applicatie itsme. Op basis van je e-mailadres wordt automatisch een gebruikersnaam aangemaakt.

2. Welkom op jouw startpagina! Klik in de balk links op Ik als zelfstandige.

3. Klik vervolgens op Mijn sociaal statuut.

​​​
  4. Je bent nu op jouw sociaal statuut-pagina. Klik vervolgens in de balk op de knop Corona.

5. Op deze pagina zal je onderstaand kader terugvinden. Klik tenslotte op de knop Aanvraag overbruggingsrecht en relance.

6. Zet een vinkje bij de maanden waar je een aanvraag voor wilt indienen. Let wel: vergeet niet je aanvraag te bevestigen.
    mceclip0.png​​

In een notendop

• Een overzicht van de huidige steunmaatregelen vind je terug op onze corona-pagina

• Dien je aanvraag in via My Liantis> Ik als zelfstandige > Mijn sociaal statuut. Onder het tabblad Corona vind je het paarse kader terug om je aanvraag in te dienen.