Aan de slag met de kalender

Je kan op My Liantis gebruikmaken van de kalendertoepassing. Daarin registreren jouw medewerkers hun afwezigheden. Die afwezigheden komen onmiddellijk in de kalenders van je medewerkers te staan. Jij of je personeelsverantwoordelijke stuurt die aan het einde van de maand met één druk op de knop door naar je sociaal secretariaat voor de loonverwerking.

Opstart kalender

Om te starten met de kalendertoepassing overloop je de volgende stappen:

•  Stap 1: Optioneel: Stel je teams samen

Via Onderneming beheren ga je naar de tegel Organisatie. Je klikt op de knop Team toevoegen om een nieuw team aan te maken. De teamsamenstelling zal zichtbaar zijn in de kalender.
  • Stap 2: Bepaal welke afwezigheidstypes je medewerkers mogen aanvragen

In het startscherm van My Liantis kies je voor het thema Lonen en vakantie. Klikt vervolgens op de tegel Kalender. In het menu onderaan vind je Instellingen. Onder Types afwezigheden kan je afwezigheidstypes selecteren die relevant zijn voor jouw organisatie.
    Je kan onder Instellingen in Goedkeuringsflows eventueel ook aanpassen dat er geen goedkeuring nodig is voor een afwezigheidsaanvraag.

• Stap 3: Nodig jouw medewerkers uit op My Liantis voor medewerkers

Via My Liantis Instellingen kom je in Toegang beheren. Je ziet er de toepassingen staan waarvoor je je medewerkers kunt uitnodigen. Wanneer je op Uitnodigen klikt zie je een overzicht van je medewerkers. Door op het potloodje te klikken, kan je hun e-mailadres aanvullen. Nodig jouw medewerkers in één beweging uit, door het vakje naast Naam aan te vinken en onderaan op de knop Medewerkers uitnodigen te klikken. Je medewerkers krijgen nu een e-mail, waarin ze worden uitgenodigd om hun paswoord in te stellen.

Heb je vragen? contacteer ons via de helpfunctie.