Hoe geef ik een halve afwezigheidsdag of afwezigheidsuren in?

Je kan in de kalender op My Liantis ook halve dagen of uren aanvragen.

Afwezigheid toevoegen

Registreer een afwezigheid door op de gewenste dag in de kalender te klikken, via de knop ‘Afwezigheid toevoegen’ of vanuit het menu. Je kan het aantal uren afwezigheid aanpassen via ‘Afwezigheid verfijnen’.

Halve dag of uren aanvragen

Nadat je je type afwezigheid en de periode hebt ingegeven, klik je op ‘Afwezigheid verfijnen’.

Je kan het aantal uren van je aanvraag aanpassen via het potloodje. Je kan bijvoorbeeld het aantal uren kiezen dat volgens jouw werkrooster een halve dag is.

Plan je je afwezigheid in de voormiddag? Laat dan ‘Start van de dag’ aangevinkt staan. Valt je afwezigheid in de namiddag? Vink dan ‘Einde van de dag’ aan. Zo wordt jouw afwezigheid op het correcte dagdeel getoond in de kalender.

In een notendop

• Je kan via 'Afwezigheid toevoegen’ halve dagen of uren ingeven.
  • Via ‘Afwezigheid verfijnen’ pas je het aantal uren van je aanvraag aan door op het potloodje te klikken.
  • Door ‘Start van de dag’ of ‘Einde van de dag’ te kiezen, wordt je afwezigheid op het correcte dagdeel van de kalender getoond.