Overkomsten klanten naar sociaal verzekeringsfonds: Handleiding

Via deze applicatie kan je je klanten eenvoudig laten overkomen naar Liantis sociaal verzekeringsfonds. Dit kan op vandaag voor natuurlijke personen. Je kan alle overkomsten in 1 keer digitaal ondertekenen, waarna Liantis ze voor jou verder afhandelt. Je vindt deze applicatie op My liantis via Klantenportefeuille en dan Dashboard. Daarna klik je op de tegel Overkomsten klanten.

Om klanten te laten overkomen naar het sociaal verzekeringsfonds dien je enkel een geldig INSZ-nummer, voornaam en naam in te geven (=verplichte velden). We vragen ook het e-mailadres (=optioneel) zodat we onze nieuwe klanten kunnen verwelkomen bij Liantis met de nodige communicatie.

Stap 1: Gegevens van de klant verzamelen

• Geef de gegevens in voor de eerste klant en voeg hem/haar toe aan het overzicht aan de rechterkant. Herhaal deze actie om meerdere klanten toe te voegen.
  • Je kan de gegevens van een reeds toegevoegde klant wijzigen door op het potloodje te klikken. De klant wordt hierdoor opnieuw weergegeven aan de linkerkant. Na de nodige aanpassingen klik je op wijzigingen opslaan.
  • Zijn alle klanten die je wil overbrengen toegevoegd? Duid dan aan dat je over een volmacht voor deze klanten beschikt, dit is verplicht.

Stap 2: Overkomsten digitaal ondertekenen

• Je kan enkel overgaan tot digitaal tekenen wanneer 1 of meerdere klanten toegevoegd zijn aan het overzicht én je hebt aangeduid dat je over een volmacht beschikt. Is één van deze voorwaarden niet voldaan, dan zal je een melding krijgen en kan je niet verder naar ondertekenen.
  • Sluit je de pagina zonder de overkomsten te ondertekenen, dan zullen deze gegevens verloren gaan.
  • Op het moment dat je wenst te ondertekenen worden de nodige documenten voorbereid en opent in een nieuw tabblad het digitaal tekenen platform met jouw documenten. Dit duurt enkele seconden. Houd alvast je eID bij de hand.

Klik op het zwarte potloodje om te ondertekenen.overkomsten_pijl.PNG

• Om in België digitaal te ondertekenen heb je de juiste eID middleware nodig, indien je deze nog niet eerder hebt geïnstalleerd krijg je via onderstaand stappenplan te zien hoe je deze installatie kan voltooien. Dit duurt enkele minuten. De installatie is slechts eenmalig nodig, voor alle volgende digitale ondertekeningen bij Liantis blijft deze installatie geldig.

• Indien je de middleware reeds geïnstalleerd hebt, kan je ondertekenen met je eID.
  • Eens de documenten ondertekend zijn, kan je het digitaal tekenen platform sluiten. Je krijgt in My Liantis een melding te zien dat de ondertekende documenten goed werden doorgestuurd en je ontvangt een bevestigingsmail.

Stap 3: Liantis verwerkt de overkomsten

• Liantis werkt de overkomsten verder af en zal het nodige doen voor de aansluiting van jouw klanten.
  • Om terug te keren naar My Liantis sluit je het tabblad Overkomsten klanten af.
  • Indien je nog vragen hebt dan kan je steeds terecht bij je regio-adviseur of op transfert@liantis.be