Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Volgen

Ben je het wachtwoord vergeten om je aan te melden bij My Liantis? Je kan het eenvoudig opnieuw instellen.

Controleer je invoer

Check eerst of je je wachtwoord wel goed hebt ingevoerd en of Caps Lock uit staat. De wachtwoorden zijn namelijk hoofdlettergevoelig.

Wachtwoord vergeten

Lukt het aanmelden niet of ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘vergeten?’ bij Paswoord in het inlogscherm.

Geef je gebruikersnaam in. Dit is je e-mailadres.
Log je voor de eerste keer in op My Liantis, dan geef je je oude gebruikersnaam in of je rijksregisternummer voorafgaand door rr.

Nieuw wachtwoord instellen

Je ontvangt vervolgens per e-mail een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen. Deze link is 10 dagen geldig en kan je 1 keer gebruiken. Krijg je de melding dat je de link niet meer kan gebruiken, klik dan nogmaals op "vergeten?" om de procedure opnieuw te starten.

Stel je nieuw wachtwoord in en herhaal dit ter bevestiging. Een wachtwoord moet minstens 5 karakters bevatten waaronder minimaal 1 cijfer. Vanaf nu kan je inloggen met je nieuwe gegevens.

Wachtwoord wijzigen

Het is altijd mogelijk je wachtwoord te wijzigen. Daarvoor log je in met je huidige gegevens en kies je voor wachtwoord wijzigen via Mijn account. Ook hier gelden dezelfde richtlijnen voor een veilig wachtwoord.

Hora-gebruiker

Als Hora-gebruiker krijg je de melding dat het wachtwoord niet gewijzigd kan worden voor jouw gebruiker.

Je wijzigt je wachtwoord via deze link: connect.liantis.be

Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Wachtwoord wijzigen

1. Klik rechtsboven op het pijltje naar beneden en kies voor "Wachtwoord wijzigen".
2. Kies voor “Doorgaan”.
3. Vul je oude en nieuwe wachtwoord in en bevestig met “OK”.
4. Je wachtwoord is nu aangepast.
5. Indien er nog applicaties open staan, krijg je een foutmelding.
6. Sluit alle schermen en applicaties af en log daarna in met je nieuwe wachtwoord.

Foutmelding

Ervaar je problemen met het wijzigen van je wachtwoord? Neem dan contact op met My Liantis Support via de Help-knop onderaan. We helpen je graag verder.

In een notendop

• Controleer je invoer op tikfouten en hoofdletters (Caps Lock).
  • Maak een nieuw wachtwoord aan via de link "vergeten?" vanuit het inlogscherm.
  • Wijzig eventueel een bestaand wachtwoord via Mijn account eens je ingelogd bent.
  • Hora-gebruikers wijzigen hun wachtwoord via connect.liantis.be.
  • Neem bij een foutmelding contact op met My Liantis Support via de Help knop onderaan.