Hoe log ik in met itsme?

itsme® is een app op je smartphone, waarmee je jouw identiteit kan aantonen en kan aanmelden op tal van websites en overheidstoepassingen.

Wat heb je nodig?

• Een smartphone
  • Je bankkaart
  • Een bankkaartlezer

Hoe activeer ik itsme?

1. Installeer de itsme-app op je gsm.

2. Neem je bankkaart met bijhorende bankkaartlezer bij de hand.

3. Open de app en klik onderaan op “ACTIVEER ITSME”. Geef je gsm-nummer in.

4. Kies je bank. Je wordt nu doorgestuurd naar de bank die je gekozen hebt. Afhankelijk van welke bank, zien de stappen er anders uit. Heb je de mobiele app van je bank op je gsm staan? Dan word je doorverwezen en wordt er gevraagd om in te loggen op je bankapp aan de hand van je bakje.

5. Als je die stap doorlopen hebt, word je terug gestuurd naar de Itsme-app. Daar moet je nu een 5-cijferige code ingeven die je ontvangen hebt per sms.

6. Nu kan je een persoonlijke Itsme-code ingeven, die je in het vervolg gebruikt om je identiteit te verifiëren.

Eens je itsme®-account geactiveerd is, kan je je aanmelden op My Liantis via de knop ‘Aanmelden met eID of itsme’. Volg de stappen aangegeven op het scherm.

In een notendop

• Installeer de mobiele app itsme.
  • Stel je persoonlijke code in.
  • Klik op My Liantis op Aanmelden met eID of itsme en log in.