Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Hoe log ik in met eID?

Inloggen bij My Liantis kan op verschillende manieren: via itsme of met je kaartlezer. Deze laatste manier leggen we hier kort uit.

Je kan je aanmelden en jouw identiteit online bevestigen aan de hand van je elektronische identiteitskaart. Via een kaartlezer worden alle gegevens op de chip van je identiteitskaart uitgelezen en kan de website of toepassing bevestigen wie je bent en je toegang verlenen.

Wat heb je nodig? 

  • Je identiteitskaart
  • De pincode van je identiteitskaart. (4 cijfers)
  • De eID software 
  • Een identiteitskaartlezer

Hoe installeer ik de eID-software? 

Is het de eerste keer dat je gebruikt maakt van je elektrische identiteitskaart? Dan moet je eerst nog de eID software installeren op je laptop of computer. Dat doe je in enkele eenvoudige stappen

  • Surf naar eid.belgium.be om de eID software te installeren. Klik op ‘Gratis download’.
  • Klik op ‘Accepteren’ en daarna op ‘Uitvoeren’. Hierna verschijnt het downloadscherm.
  • Doorloop de stappen op het scherm om de installatie te voltooien. 

Ondervind je moeilijkheden bij het installeren van de eID-software? Via deze link vind je stap voor stap aan de hand van afbeeldingen terug wat je moet doen.

Log in bij My Liantis met je eID

Eens je de eID-software geïnstalleerd hebt, kan je je aanmelden op My Liantis. Dat kan eenvoudig door de knop ‘Log in met eID of itsme®’ te klikken. Volgend scherm krijg je te zien:

Kies voor ‘Log in met eID card reader’ en volg de stappen op het scherm.


Let op: De opties: Digitale sleutels met beveiligingscode en gebruikersnaam + wachtwoord zijn niet mogelijk. Het veiligheidsniveau van inloggen via deze codes/token is te laag voor de gevoeligheid van de gegevens die op ons portaal beschikbaar zijn voor de gebruikers.

Je kan je bij My Liantis ook aanmelden met itsme®. Ontdek hier hoe je dat doet.

Terug