Hoe log ik in met eID?

Je kan je aanmelden en jouw identiteit online bevestigen aan de hand van je elektronische identiteitskaart. Via een kaartlezer worden alle gegevens op de chip van je identiteitskaart uitgelezen en kan de website of toepassing bevestigen wie je bent en je toegang verlenen.

Wat heb je nodig?

• Je identiteitskaart
  • De pincode van je identiteitskaart. Dit is een code van 4 cijfers.
  • De eID software
  • Een identiteitskaartlezer

Hoe installeer ik de eID-software?

• Gebruik je eID voor de eerste keer? Download dan eerst de eID software hier.
  • Klik op Accepteren en daarna op Uitvoeren. Onderaan je scherm verschijnt het downloadscherm met belgium_eid-quickinstaller_4.4.4.3838.exe. op.
  • Doorloop de stappen op het scherm om de installatie te voltooien. Ondervind je hierbij moeilijkheden? Hier vind je stap voor stap aan de hand van afbeeldingen terug wat je moet doen.

Eens je eID geïnstalleerd hebt, kan je je aanmelden op My Liantis via de knop ‘Aanmelden met eID’. Kies voor eID en volg de stappen op het scherm.

Inloggen via eID lukt niet.

• Op de website van van eID vind je een overzicht met veelgestelde vragen.
  • Contacteer eID als je op hun website niet meteen een oplossing vindt.
  • Neem contact op met je vertrouwen contactpersoon of Liantis Service Center via de 'Help' knop rechts onderaan.

In een notendop.

• Ga na of je alle stappen goed hebt doorlopen via de website van eID.
  • Contacteer eID wanneer je nog geen oplossing hebt gevonden.
  • Neem contact op met Liantis Service Center via de 'Help' knop rechts onderaan of je vertrouwde contactpersoon wanneer inloggen met eID niet lukt.