Waar kan ik terecht met vragen over mijn kinderbijslag?

Vanaf 1 januari 2019 werd de kinderbijslag in Vlaanderen vervangen door het Groeipakket.

Het vroeger kinderbijslagfonds van Liantis heet nu Kidslife Vlaanderen. Zij zorgen ervoor dat gezinnen hun Groeipakket tijdig en correct ontvangen.

Wat betekent dit voor jou?

Heb je al kinderen en ontvang je kinderbijslag? Dan hoef je zelf niets te doen. Liantis zal jouw dossier automatisch overdagen naar Kidslife.  Heb je een vraag over jouw dossier? Dan kan je Kidslife Vlaanderen bereiken via volgende contactgegevens.

Heb je nog geen kinderen of ben je in verwachting van een kindje? Dan kan je je Groeipakket nu aanvragen.


Wat verandert er voor jou op 1 januari 2019?

Naast de nieuwe naam zijn er ook enkele grote veranderingen doorgevoerd. We geven de belangrijkste alvast mee:

Het basisbedrag van de kinderbijslag hangt niet meer af van het aantal kinderen in het gezin en hun leeftijd. Bij een geboorte of adoptie vanaf 1 januari 2019 krijg je voor ieder kind hetzelfde startbedrag van 1122 euro en een maandelijks basisbedrag van 163.20 euro.  Voor kinderen die voor 1 januari 2019 geboren zijn, verandert er niets. Je ontvang nog steeds het vooropgestelde bedrag.

Bovenop de normale kinderbijslag van juli komt een schoolbonus om de kosten van het nieuwe schooljaar op te vangen. Alle kinderen, dus ook deze geboren voor 2019, krijgen dezelfde schoolbonus.

Daarnaast kan je nu zelf kiezen bij welk kinderbijslagfonds je wil aansluiten. Tot nu betaalt het kinderbijslagfonds waarbij de werkgever van de vader is aangesloten meestal de bijslag. Maar in 2019 wordt de band tussen de werkgever en het Groeipakket doorgeknipt.

Iedere uitbetaler betaalt dezelfde bedragen uit, maar ze kunnen zich wel van elkaar onderscheiden door eigen accenten te leggen in de dienstverlening die ze aan hun klanten aanbieden, zoals de kwaliteit van hun informatie, de snelheid waarmee ze vragen beantwoorden of de bereikbaarheid van hun kantoren.