Onderzoek rijgeschiktheid - wat breng ik mee?

Afspraak inplannen

Alle beschikbare plaatsen/locaties om op medisch onderzoek te komen voor jouw rijgeschiktheidsattest kan je terugvinden via www.rijgeschikt.be.

Indien je een eigen zaak hebt met personeel in dienst of werkt bij een werkgever dan kan je voor jouw rijgeschiktheidsattest bij jouw externe dienst voor preventie en bescherming op het werk terecht.

Heb je geen personeel in dienst of is dit voor jouw persoonlijk gebruik dan kan dit via www.rijgeschikt.be. Er zit een oogtest vervat in het onderzoek.

1. Je vult eerst alle persoonlijke gegevens aan zoals uw naam, voornaam, rijksregisternummer, enz. Indien je niet over een BTW nummer (ondernemingsnummer) beschikt dan vul je bij het veld Naam bedrijf gewoon nog even jouw naam en voornaam in. Het veld BTW nummer kan je blanco laten ook al staat er een  *  bij. In het veld Gemeente vul je jouw postcode in, daarna komt een lijstje tevoorschijn en dan klik je op jouw gemeente.
  2. Daarna kan je overgaan naar het scherm waar je de datum, tijdstip en locatie kan kiezen die voor jouw het beste past. Je vindt alle beschikbare mogelijkheden tot 14 dagen ver. Je kan uw zoekopdracht verfijnen op provincie.
  3. Nadat je jouw keuze gemaakt hebt komt het scherm voor de betaling. Betalen kan via Visa, Mastercard of via jouw bancontact kaart mits je ook over pc-banking met een kaartlezer beschikt. Betalen via een overschrijving, via Isabel of cash is helaas niet mogelijk.

De bevestiging van de afspraak hangt vast aan de elektronische betaling.

Indien je niet over 1 van deze elektronische betaalmogelijkheden beschikt dan kan je terecht bij de firma Medex op tel. 02 524 97 97

Wat breng ik mee?

Op de dag van het onderzoek breng je je identiteitskaart, rijbewijs en betalingsbewijs mee. Bij de bevestigingsmail die je ontvangen hebt zit een vragenlijst. Deze breng je bij voorkeur ingevuld mee, maar deze kan ook ter plaatste ingevuld worden.