Hoe kunnen mijn medewerkers flexuren registreren in de Kalender?

Je medewerkers kunnen flexuren registeren in de toepassing Kalender op My Liantis.

Activeer flexuren voor je medewerker.

• Onder het thema ‘Medewerkers’ vind je de toepassing ‘Kalender’ terug.
  • Kies in het menu van ‘Kalender’ voor de instelling ‘Kalendertypes’ en ga naar het tabblad ‘Flexuren’.
  • Klik op de toggle ‘flexuren registreren: jij en je medewerkers kunnen nu flexuren registreren.
  • Klik op de toggle ‘flexuren recupereren’: jij en je medewerkers kunnen nu flexuren recupereren als verlof.

Flexuren registreren

• Via de pagina ‘Flexuren’ kunnen je medewerkers hun meeruren – flexuren ingeven.
  • Deze registraties volgen dezelfde goedkeuringsflow als de afwezigheidsaanvragen.
  • Gepresteerde flexuren, stromen niet door naar ‘Prestaties doorsturen’ en onze loonmotor.
  • De gepresteerde meeruren worden enkel in de Kalender bijgehouden. Deze uren worden dus niet op de loonbrief vermeld.
  • Het saldo van de flexuren vind je op de pagina ’saldo’s’ terug.

Flexuren recupereren

• Flexuren vraag je net zoals een afwezigheid aan met een klik op de juiste dag in de kalender of via de knop Afwezigheid toevoegen.
  • Selecteer ‘Prestaties flexuren (zonder verplaatsing)’ in de categorie Flexuren en stuur de aanvraag door.
  • De aanvraag volgt dezelfde goedkeuringsflow als andere afwezigheidsaanvragen.
  • Flexuren wordt in een apart kleur gevisualiseerd in de eigen kalender van de medewerker en in de teamkalender voor leidinggevenden en beheerders.
  • In tegenstelling tot alle andere afwezigheden, doorstromen deze niet door naar ‘Prestaties doorsturen’ en onze loonmotor. De gepresteerde meeruren en recupereerde minuren worden enkel in de Kalender bijgehouden.
  • Deze uren worden niet op de loonbrief vermeld.