Waar krijg ik steun als ik besmet ben met Covid?

Kan je niet werken omdat je ziek bent door het coronavirus?
Als je arbeidsongeschikt bent verklaard door een arts, heb je recht op ziekte-uitkeringen (als je minstens 8 dagen ziek bent). Die vraag je aan bij je ziekenfonds.

Lijdt je onderneming bovendien een groot omzetverlies? Dan kan je ook in aanmerking komen voor het crisis-overbruggingsrecht wegens omzetdaling. Deze uitkering kan je aanvragen bij Liantis sociaal verzekeringsfonds.

Als je in een bepaalde maand beide uitkeringen samen ontvangt, wordt het bedrag van het crisis-overbruggingsrecht wel verminderd met het bedrag van de ziekte-uitkering.
 

Ben je niet ziek, maar kan je tijdens de quarantaineperiode niet thuis werken?
Je komt in aanmerking voor het crisis-overbruggingsrecht wegens quarantaine als je je activiteiten zeven opeenvolgende kalenderdagen onderbreekt. Die uitkering kan je aanvragen bij je Liantis sociaal verzekeringsfonds, met een quarantaineattest als bewijs.

Lijdt je onderneming ook een groot omzetverlies? Dan vraag je beter het crisis-overbruggingsrecht wegens aanzienlijke omzetdaling aan via My Liantis. Het bedrag van deze uitkering ligt namelijk hoger en je kan ze niet combineren met de crisis-uitkering wegens quarantaine binnen dezelfde maand.

Meer informatie vind je op onze website:
Crisis-overbruggingsrecht bij quarantaine of voor de opvang van een kind | Liantis