Goeiedag,
hoe kunnen we je helpen?

Moet ik mijn werknemers laten vaccineren tegen de griep?

Elk jaar teistert een griepplaagje ons land. Ook in jouw bedrijf vallen er ongetwijfeld slachtoffers. De gevolgen zijn niet min. Nochtans bestaat er een simpele, goedkope ingreep waarmee je dit risico kan inperken.

 

Griepvaccinatie door Liantis

De arbeidsartsen en bedrijfsverpleegkundigen van Liantis staan klaar om je werknemers te vaccineren tegen de griep. Dit gebeurt traditioneel tijdens de maanden oktober, november en/of december. Je werknemers komen langs in een medisch onderzoekcentrum van Liantis of omgekeerd, wij komen naar jou toe!

Collectieve bescherming is de beste investering

Als je kiest voor een vaccinatiecampagne is het raadzaam om zo veel mogelijk werknemers te laten inenten. Enkel bepaalde risicogroepen aanpakken is minder effectief. De bedoeling van vaccineren is immers niet zozeer het individu beschermen, maar wel de groep als geheel. Hoe hoger het percentage gevaccineerde medewerkers, hoe kleiner de kans dat het virus uitbreekt en zich verspreidt binnen je organisatie.

Zeker binnen zorgomgevingen

Een vaccinatiecampagne is aan te raden voor elk bedrijf, maar bij uitstek in zorgorganisaties. Denk maar aan ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, opvangcentra, scholen, kinderdagverblijven … Werknemers in deze sectoren komen immers voortdurend in contact met risicogroepen met een lagere weerstand dan een gezonde volwassene.

Handhygiëne, hoesten en niezen

Het griepvirus verspreidt zich vooral via hoesten, niezen en direct contact met besmette oppervlakken (denk aan een deurkruk). Het spreekt voor zich dat naast vaccinatie ook hygiëne een belangrijk aandachtspunt blijft.

 

Nog niet overtuigd? Lees nog even alle argumenten na.

Lees hier
Terug